Yhteydenotto terveydenhuoltoon
Sivun sisältö:
Mikäli epäilet tyrää ja se aiheuttaa sinulle haittaa esimerkiksi liikkuessa, hakeudu omalle terveysasemalle, työterveyteen tai yksityiselle palveluntuottajalle tutkimusta varten. Tutkimukset toteutetaan pääsääntöisesti kiireettömänä.
Voit lukea milloin kiireellinen hoito on tarpeen kohdasta päivystyksellinen hoidon tarve.
Kainuun hyvinvointialueen perusterveydenhuoltoon yhteydenotto ja ajanvaraus tapahtuu ensisijaisesti Omasote-viestillä sinulle nimetyn omahoitajan kautta. Mikäli sinulle ei ole nimetty omahoitajaa, voit lähettää Omasote-viestin jättämällä omahoitajatiedon tyhjäksi. Viestiyhteys- Omasote(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)
:
Yhteydenotto ja ajanvaraus tapahtuu Omasote-viestillä sinulle nimetyn omahoitajan kautta. Omasote-viesti osoitetaan sille terveysasemalle, jonka asiakas olet. Kerro viestissäsi oireistasi ja niiden kestosta sekä mahdollisesti toteuttamastasi itsehoidosta kuten reseptivapaiden lääkkeiden käytöstä. Viestiin voit tarvittaessa lisätä myös kuvia. Omasote-viestin lähettäminen vaatii vahvan tunnistautumisen.
Kainuun Omasote – viestiyhteys terveysasemalle(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)
Ajanvaraus voidaan tehdä myös puhelimitse. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä eli puheluusi ei vastata heti vaan sinulle soitetaan takaisin samaan numeroon, josta soitit. .
Oman terveysasemasi yhteystiedot löydät Kainuun hyvinvointialueen verkkosivuilta
Mikäli sinulla on käytössäsi työterveys, saat sieltä palveluita työterveyssopimuksesi mukaisesti. Työterveydestä sinut ohjataan julkiseen terveydenhuoltoon, jos sopimuksesi ei kata tarvittavia selvittelyitä tai tutkimuksia.
Voit hakeutua lääkärin vastaanotolle ja tutkimuksiin omakustanteisesti yksityiselle palveluntuottajalle. Yksityiseltä palveluntuottajalta voidaan tarvittaessa tehdä lähete jatkohoitoon Kainuun hyvinvointialueelle.