Siirry sisältöön

Sivun sisältö:

    Mielenterveyden valtakunnallista palveluista löydät tietoa hyvinvointialueen verkkosivuilta: Mielenterveyden tuki- ja kriisipuhelimet sekä nettipalvelut | Kainuun hyvinvointialue(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    MIELI Kainuun mielenterveys ry toimii ammattilaisten ja vapaaehtoisten voimin mielen hyvinvoinnin edistämiseksi Kainuun alueella. Yhdistys ylläpitää MIELI kriisikeskus Kainuun toimintaa, jonne voi hakeutua keskustelutuen pariin, silloin kun omat voimavarat eivät riitä.

    Keskustelutukea tarjotaan yksilöille, pariskunnille, perheille ja ryhmille. Tuki on maksutonta ja asioida voi ilman lähetettä sekä nimettömästi. Lue lisää toiminnasta TÄSTÄ(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Kainuun hyvinvointialueella toimiviin mielenterveyden palveluihin voit ottaa yhteyttä mikäli: 
    – olet huolestunut omasta tai läheisen jaksamisesta tai koet olevasti ahdistunut tai masentunut 
    – elämääsi tai läheisesi elämää on kohdannut kriisi 
    – koet, että parisuhteessa tai perheessäsi on mieltä askarruttavia huolia 
    – koet, että jokin elämässäsi oleva ongelma tai huoli on ylitsepääsemätön.  

    Yhteystiedot Kainuun hyvinvointialueen mielenterveyspalveluihin löydät kunnittain hyvinvointialueen verkkosivuilta: Mielenterveys, päihteet ja riippuvuudet – Kainuun hyvinvointialue(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Mielen hyvinvointia ikäihmisille

    Ikäinstituutissa on kehitetty ikäihmisten mielen hyvinvoinnin tietotaitoa vahvistavia välineitä. Materiaalit, verkkosivut ja iäkkäille suunnatut tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tutustu sivuihin TÄSTÄ(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Tutustu Vanhustyön keskusliiton Pieniä askeleita hyvinvoivaan mieleen-sivustoon.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Seuraavalla videolla pääset tutustumaan ikääntymiseen ja mielenhyvinvointiin.

    Alta löydät kaksi mielen hyvinvointiin liittyvää testiä, jotka voit täyttää kotona. Testien lopusta löydät pisteiden tulkintaosuuden.  

    Myöhäisiän masennuskysely (GDS-15) | Mielenterveystalo.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) 

    Ahdistuneisuuskysely (GAD-7) | Mielenterveystalo.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) 

    Henkinen jaksaminen on yhteydessä terveellisten elintapojen ylläpitämiseen. Voit käydä Duodecimin ilmaisen verkkokurssin henkisten voimavarojen vahvistamiseksi: Henkisten voimavarojen vahvistaminen – Omahoito(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun). 

    Omaishoidon palvelukokonaisuus: