Siirry sisältöön

Sivun sisältö:

    Arjen tukena voi olla monenlaisia asioita. Täältä löydät vinkkejä, jotka voivat auttaa arjen sujuvuudessa.

    Joskus on vaikea löytää tietoa siitä, mikä asia kuuluu millekin virastolle tai viranomaiselle tai et löydä niiden yhteystietoja. Silloin saat apua Kansalaisneuvonnasta. Kaikille avoin, julkisten palveluiden käyttöön opastava neuvontapalvelu vastaa kysymykseesi.  Kansalaisneuvonta on tukipalvelu, joka neuvoo ja ohjaa oikean viranomaisen luokse. Apua saat myös sähköisten palvelujen käyttöön.

    Voit soittaa Kansalaisneuvontaan, kysyä chatissä tai sähköisellä lomakkeella tai jos sinulla on puhe- tai kuulovamma, voit lähettää kysymyksen tekstiviestinä. Puhelusta tai tekstiviestistä maksat vain operaattorisi paikallisverkko-, matkapuhelin- tai tekstiviestimaksun. Itse palvelu on maksuton. Kyselyihin vastataan suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Kansalaisneuvonta palvelee maanantaista perjantaihin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.  

    Yhteystiedot ja lisätietoa saat täältä Kansalaisneuvonta | Digi- ja väestötietovirasto | Digi- ja väestötietovirasto (dvv.fi)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Täältä löydät Kainuun hyvinvointialueen yhteystietoja Kainuun hyvinvointialueen yhteystiedot | Kainuun hyvinvointialue(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun). Puhelinneuvonta, asiakaspalvelu ja neuvonta -kohdasta löytyy muun muassa puhelinvaihteen yhteystiedot ja sote-palvelujen neuvonnan yhteydenottokanavat. Tästä kohtaa löydät myös Kainuun hyvinvointialueen Asiointi- ja palvelutiedot – esitteen, jossa on Kainuun hyvinvointialueen keskeiset asiointi- ja yhteystiedot. Esitteen voi myös tulostaa.

    Sote-palvelujen asiakaspalvelupiste toimii Kai­nuun uu­den sai­raa­lan pääaulan asia­kas­pal­ve­lu­pis­tees­sä (ovi F1). Voit tutustua sairaalan pääopaste-kerroskarttaan TÄSTÄ.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Osassa Kainuun kunnissa on käytössä asiointiliikenne. Näistä kuljetuspalveluista saat lisätietoa soittamalla oman kuntasi vaihteeseen.  

    Jos toivot tukea arkeen, työllistymiseen tai opiskeluun liittyvissä asioissa sekä kaipaat yhteisöä ja mielekästä, tavoitteellista tekemistä, sinun kannattaa tutustua Kajaanin Klubitalo Tönärin toimintaan.  Se on matalan kynnyksen yhteisö, joka tarjoaa yli 18-vuotiaille työikäisille yhteisöllistä tekemistä ja yksilöllistä tukea kohti yksilön tavoitteita ja jatkopolkuja. Maksuttomaan toimintaan sinulla on mahdollisuus osallistua omien tarpeiden, tavoitteiden ja voimavarojen mukaan. Toiminnassa voit olla mukana sekä paikan päällä että verkossa toimivassa eKlubitalossa.

    Lisätietoa Klubitalo Tönäri – Nuorten Ystävät (nuortenystavat.fi)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)  

    Yhteisöllisyyttä ja yksilöllistä tukea saat Virtuaaliklubitalo Virkusta. Virtuaaliklubitalon maksuton toiminta on tarkoitettu sinulle, joka koet tarvitsevasi tukea arkeen, työllistymiseen tai opiskeluun liittyvissä asioissa sekä kaipaavat yhteisöä ja mielekästä, tavoitteellista tekemistä arkeensa. Virkku tarjoaa jäsenilleen digiohjausta. Toiminta toteutuu pääosin virtuaalisesti, mutta myös lähitapaamiset ovat mahdollisia. Lisätietoa saat täältä Virkku – Nuorten Ystävät (nuortenystavat.fi)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Ota maahanmuuttajien kotoutumispalveluihin liittyvissä asioissa yhteys oman kuntasi aikuissosiaalityöhön. Täältä löydät yhteystiedot Neuvonta ja ohjaus kunnittain | Kainuun hyvinvointialue(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Kajaanin kansainvälisten palveluiden tehtävä on varmistaa eri syistä Kajaaniin ja Kainuuseen muuttaneiden ulkomaalaisten arjen sujuvuus, hyvinvointi, turvallisuus ja kotoutuminen moninaiseen suomalaiseen yhteiskuntaan. Lisätietoa saat täältä Kotoutumispalvelut | Kajaani(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

    Täältä linkistä löydät sivustoja vammaisuuteen, vammoihin ja maahanmuuttoon liittyen monilla eri kielillä: Vammaiset maahanmuuttajat | verneri.net(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilma edistää vammaisten ja pitkäaikaissairaiden maahanmuuttajien oikeuksia ja yhdenvertaisia osallistumismahdollisuuksia suomalaisessa yhteiskunnassa. Lue täältä Hilman toiminnasta Etusivu – tukikeskushilma(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Toimeentulotuki on viimesijainen toimeentuloturvan muoto. Toimeentulotukea voit saada, jos olet tuen tarpeessa ja käytettävissä olevat tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. 

    Toimeentulotuki muodostuu perustoimeentulotuesta, täydentävästä toimeentulotuesta ja ehkäisevästä toimeentulotuesta:

    Kult­tuu­ri kuu­luu kai­kil­le! Kai­kil­la on oi­keus käy­dä kon­ser­teis­sa, fes­ti­vaa­leil­la ja teat­te­reis­sa vaik­ka oma ta­lou­del­li­nen ti­lan­ne oli­si­kin tiuk­ka. Rat­kai­suk­si tä­hän on ke­hi­tet­ty Kai­ku­kort­ti, jo­ka toi­mii ko­ko Kai­nuus­sa.

    Kai­ku­kort­ti on tar­koi­tet­tu pai­kal­li­ses­sa Kai­ku­kort­ti-ver­kos­tos­sa mu­ka­na ole­vien so­siaa­li- ja ter­vey­sa­lan toi­mi­joi­den asiak­kail­le, jot­ka ovat tiu­kas­sa ta­lou­del­li­ses­sa ti­lan­tees­sa, ei­vät­kä voi sii­tä syys­tä hank­kia pää­sy­lip­pu­ja tai kurs­si­paik­ko­ja. Lisätietoa saat täältä Kaikukortti | Kainuun hyvinvointialue(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Vammaisen aikuisen hoito- ja palveluketju: