Siirry sisältöön

Sivun sisältö:

    Leijonaemot: erityisen ihanille vanhemmille

    ”Vertaisen kanssa tunsin tulleeni kuulluksi ja nähdyksi. Tajusin, etten ole yksin.”


    Leijonaemot ry on valtakunnallinen erityislasten vanhempien oma turvaverkko. Toiminta alkoi vuonna 2005 erityislasten vanhempien aloitteesta, kun tunnistettiin tarve vertaistuelle yli diagnoosirajojen.

    Haluamme olla saatavilla kaikissa erityislapsiperheiden elämän käänteissä – hyvin jaksavat erityislasten vanhemmat ovat perusedellytys erityislapsiperheiden hyvinvoinnille. Vertaistukea on tarjolla verkossa verkkovertaisryhmissä ja Facebookin vertaisryhmässä, livenä vertaisryhmissä sekä tapahtumissa, ja Leijonaluurin kautta. Vertaistuen lisäksi teemme vaikuttamistyötä, jotta erityislapsiperheiden ääni tulee kuuluviin. Edistämme myös vuorovaikutusta erityislasten vanhempien ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatuksen ammattilaisten välillä.

    Tule mukaan vertaistuen äärelle, sinun hyvinvointisi on meille tärkeintä!

    Leijonaluuri tarjoaa kuuntelevaa vertaistukea erityislasten vanhemmille yli diagnoosirajojen. Leijonaluurin kautta voi saada keskusteluapua esimerkiksi juuri diagnoosin saatua, uuden huolen herätessä tai tilanteen huonontuessa. Leijonaluuriin voi soittaa myös siinä vaiheessa, kun huoli lapsesta nousee – jo ennen kuin tiedetään mistä on kyse. Olemme sinua varten.

    Jätä soittopyyntö kotisivuilta löytyvän lomakkeen kautta,  sovitaan sinulle sopiva aika jutella. Leijonaluurin ensimmäinen kontakti on Leijonaemojen työntekijä, jolla on kokemusta erityislapsen vanhemmuudesta. Leijonaluurin kautta voidaan myös etsiä tilanteeseen sopiva vapaaehtoinen vertaistukija, joka voi olla yhteydessä. Vertaistukijat ovat vapaaehtoisia, itsekin erityislapsen vanhempia, josta johtuen lupaamme yhden yhteydenoton vertaistukijalta. Vapaaehtoisen tilanteesta riippuen voi yhdessä sopia jatkosta.

    Hyödyllisiä linkkejä:

    Erityisen ihanille vanhemmille
    Leijonaluuri
    Vertaistukea verkossa

    Facebookissa: Leijonaemot ry

    Instagramissa: Leijonaemot

    Kainuun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n toiminnan keskiössä on omaishoitajaperheiden hyvinvointi ja kuka tahansa toiminnasta kiinnostunut on tervetullut mukaan toimintaan. Tapahtumailmoitukset toiminnasta näet paikallislehtien Kainuussa Tapahtuu –palstalta, Facebookista ja  yhdistyksen sivuilta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

    Yhdistyksellä on OmaisOivan kahvilatoimintaa usealla Kainuun paikkakunnilla. Kahvila on oivallinen paikka saada vertaistukea. Kahviloissa on joka kerran vaihtuva teema ja eri asiantuntijavierailijoita. Teemoja yhdistää omaishoitajien hyvinvoinnin lisääminen. Tutustu kahvilatoimintaan TÄSTÄ(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Omaishoitajaliitto edistää omaishoitajien asemaa ja oikeuksia.

    Omaishoitajaliiton neuvonta palvelee läheisestään huolehtivia ja omaishoidon parissa työskenteleviä maksuttomasti puhelimitse ja Chat-keskustelun kautta.

    Omaishoidon maksuton neuvontapuhelin 0800 390 229 on avoinna tiistaista torstaihin klo 9–12. Puheluihin vastaavat Omaishoitajaliiton työntekijät.

    Omaishoitajaliiton sivuilla on tietoa mm. erilaisista omaishoitotilanteista, omaishoidon tuesta, palveluista ja etuuksista, hyvinvoinnista, koulutuksista. Liitto julkaisee neljän kertaa vuodessa Lähellä-lehteä, josta saa tietoa ajankohtaisista omaishoidon kysymyksistä. Lehden voi lukea liiton sivuilta.

    Lue lisää omaishoitajaliitosta TÄSTÄ(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Muistiyhdistyksestä saat oikea-aikaista ja riittävää tietoa sekä tukea, mitkä auttavat sopeutumaan uuteen tilanteeseen sekä mahdollisen tuen tai palvelun hakemiseen.

    Toimintaa on koko Kainuun alueella mm. vertaistoimintaa muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisille, toiminnallisia ryhmiä, luentoja sekä ohjausta ja neuvontaa. Työikäisenä muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisille myös nuorille aikuisille on omaa vertaistoimintaa, joissa vertaistuen lisäksi saa tietoa, tukea. Neurotreeni-ryhmätoiminta on suunnattu henkilöille, joilla on neurologinen sairaus, jonka muistiongelmat tai muu kognitiiviset oireet vaikuttavat arjessa selviytymiseen.

    Lue lisää toiminnasta TÄSTÄ(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Lähellä.fi on valtakunnallisesti ja alueellisesti toimiva helppokäyttöinen verkkopalvelu, jonka avulla löydät merkityksellistä toimintaa, yhteisöllisyyttä, apua ja osallistumismahdollisuuksia. Palvelu kokoaa yhteen järjestöt ja niiden toimintailmoitukset. Tutustu palveluun TÄSTÄ(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Vertaistalo tarjoaa vertaistukea sairastuneille ja heidän läheisilleen. Sivusto tarjoaa kokemustarinoita sekä konkreettisia vinkkejä ja yhteystietoja potilasyhdistysten vertaistukipalveluihin. Pääset tutustumaan vertaistaloon TÄSTÄ(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    OLKA edistää potilasyhdistysten näkyvyyttä sairaalassa sekä koordinoi sairaalan vapaaehtoistoimintaa. OLKA tarjoaa potilaille ja läheisille tietoa järjestöjen palveluista. Vapaaehtoiset eri rooleissaan tuovat potilaille ja läheisille iloa, tukea ja toivoa sekä kiireettömiä kohtaamisia. Ta­voit­tee­na on, et­tä yhä useam­pi sai­raa­lan po­ti­las ja lä­hei­nen saisi ver­tais­tu­kea ja tu­kea va­paaeh­toi­sil­ta toi­mi­joil­ta.

    Li­sä­tie­toa OL­KA-toiminnasta löydät:  

    Invalidiliiton vertaistuki sisältää sekä vertaistukitoimintaa että tuettuja lomia. Lisäksi vertaistuki on olennainen osa Invalidiliiton järjestämiä sopeutumisvalmennuskursseja. Lue lisää TÄSTÄ(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Toivo-vertaistukisovellus on palvelu, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille, vammautuneille ja heidän läheisilleen.

    Toivo-sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti. Sovelluksen vertaistuki ei liity yksittäiseen sairauteen tai vammaan, vaan tukea voi hakea erilaisilla taustoilla.

    Toivo-sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen.

    Lue lisää TÄSTÄ(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Suomen Punainen Risti tarjoaa omaishoitajille ja omaishoitoperheille käytännön apua arkeen, vertaistukea, virkistystoimintaa, koulutuksia ja hyvinvointipäiviä.

    Tukea tarjotaan paikallisesti ja myös heille, jotka huolehtivat kauempana asuvasta läheisestään. Lue lisää TÄSTÄ(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Omaishoidon palvelukokonaisuus: