Siirry sisältöön

Sivun sisältö:

    Tukilinjan myöntää apurahoja henkilöille, joilla on pitkäaikainen fyysinen tai psyykkinen toimintarajoite, joka vaikeuttaa arjessa toimimista. Liikunta- tai aistivamman ohella tällaisen rajoitteen voi aiheuttaa pitkäaikaissairaus, mielenterveysongelma tai neurologinen poikkeavuus.  Olennaista ei ole diagnoosi vaan pitkäaikainen toimintakyvyn rajoite. Apurahat suunnataan vähävaraisille, Suomessa vakituisesti asuville, toimintarajoitteisille yksityishenkilöille. 

    Henkilökohtaiset apurahat

    • Apuraha opiskeluun
    • Tietokone opiskelun apuvälineeksi
    • Pienyrittäjän apuraha
    • Apuraha ammattimaiseen harrastamiseen
    • Kilpaurheiluapuraha
    • Harrastusapuraha
    • Tietokone aktiiviseen elämään
    • Kulkuvälineapuraha

    Lisätietoa ja hakuohjeet saat Tukilinjan sivuilta Tukilinja – Apurahat(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Tukilinjan yhteystiedot löytyvät täältä Yhteystiedot – Tukilinja(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Vammaisuuden kautta sinulle voi kuulua verovähennyksiä, joista sinun on hyvä tietää. Verohallintoon kuuluvat vapautus ajoneuvoveron perusverosta, veronmaksukyvyn alentumisvähennys, kotitalousvähennys tai autoveronpalautus ja -huojennus.

    • Vapautus ajoneuvoveron perusverosta. Ajoneuvoveron perusverosta voit saada vapautuksen, jos sinulla on Traficomin tai Poliisin myöntämä liikkumisesteisen pysäköintitunnus tai oikeus autoveron palautukseen tai huojennukseen. Lisätietoa täältä Vapautus ajoneuvoveron perusverosta | Traficom
    • Veronmaksukyvyn alentumisvähennys. Veronmaksukyvyn alentumisvähennyksen voi saada harkinnanvaraisesti esimerkiksi sairauden, työttömyyden tai elatusvelvollisuuden perusteella. Lisätietoa saat täältä Veronmaksukyvyn alentumisvähennys – vero.fi
    • Kotitalousvähennys. Kotitalousvähennys tarkoittaa helpotusta veroihin. Kotitalousvähennystä saat, kun ostat esimerkiksi näitä töitä kotiisi: siivous, lastenhoito, asunnon remontit ja tietokoneiden asennukset. Kotitalousvähennystä saat myös töistä vapaa-ajan asunnollasi. Lisätietoa täältä Kotitalousvähennys – vero.fi
    • Autoveronpalautus ja -huojennus. Voit hakea autoveron palauttamista vamman perusteella. Lisätietoa täältä Palautus vamman perusteella – vero.fi

    Lisätietoa näistä saat verohallinnosta Henkilöasiakkaat – vero.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Vessapassi on kortti, jonka tarkoituksena on helpottaa eri sairauksia sairastavien pääsyä vessaan julkisilla paikoilla. Sitä voi näyttää erilaisten toimipaikkojen henkilökunnalle pyyntönä päästä välittömästi vessaan. Sairautesi voi aiheuttaa jopa kymmeniä WC-käyntejä vuorokaudessa ja voit olla pakotettuja pysyttelemään WC:n läheisyydessä: kun iskee tarve päästä vessaan, ei sitä ole aikaa etsiä. Sinulla voi olla myös avanne tai vaipat, joiden vaihtaminen voi olla helpompaa ja miellyttävämpää yksityisesti esimerkiksi tilavammassa esteettömässä WC:ssä. 

    Vessapassi on jäsenetu, jonka voi saada liittymällä jonkun mukana olevan järjestön jäseneksi. Täältä linkistä voit tarkistaa, mitkä järjestöt ovat mukana sekä löydät lisätietoa Vessapassi ® – IBD ja muut suolistosairaudet ry(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Täältä saat lisätietoa mm. auton muutostöihin ja apuvälineisiin. Linkistä löydät myös webinaareja autoiluun liittyen. Webinaareja autoilusta | Invalidiliitto(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Takuusäätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö. Se tukee sinun itsenäistä selviytymistäsi raha-asioissa ja velkojen hoidossa. Palvelu on maksutonta. Lisätietoa saat Takuusäätiön sivuilta Takuusäätiö: autamme ihmisiä ottamaan oman talouden haltuun (takuusaatio.fi)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Voit ottaa yhteyttä Takuusäätiön Velkalinjaan ja Kysy rahasta -chattiin, kun sinulla on rahahuolia ja haluat keskustella omasta tai läheisesi raha- ja velkatilanteesta. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja voit keskustella anonyymisti. Neuvonta on valtakunnallista ja maksutonta. Tästä linkistä löydät yhteystiedot. Neuvonta – Takuusäätiö (takuusaatio.fi)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Sinulla on mahdollisuus etsiä ruoka-apua Ruoka-apu sivustolta, joka on ruoka-aputoimijoiden yhteinen ilmoitustaulu. Sivulta löydät ajantasaiset tiedot ruoka-aputapahtumista ja yhteisöllisistä ruokailuista valitsemallasi alueella. Tiedot löytyvät tästä linkistä Ruoka-apu.fi – Enemmän kuin ruokaa.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

    Vammaisen aikuisen hoito- ja palveluketju: